duminică, 17 octombrie 2010

Olanda – prima impresie

Sambata, 16/10/2010, am avut primul contact cu Olanda. Foarte frumos! Prima impresie? Imi place mai mult decat Belgia. De ce? E mai organizata, mai aproape de mintea mea.
Dar, sa incepem cu inceputul. Sambata dupa-amiaza suna amicii din Bruxelles si intreaba pe un ton foarte natural: „Nu vreti sa mergeti pana in Olanda, ca noi vrem sa cumparam niste „iarba”?”. Adica, vrei calule ovaz?! Normal ca vrem!
Asa ca, hop in masina si pe aici ti-e drumul! De fapt, pe E 19 ti-e drumul pana in Olanda, o bucata din E 19 fiind si singura autostrada complet iluminata din lume (asta o stiu de la Top Gear!). Dar, autostrada, dom’le, nu gluma! Intr-o ora eram in Breda.
Ce am descoperit pe drum? Ca Antwerp e foarte aproape de Bruxelles (30 de km), ca mai au si ei gauri in autostrada, dar doar pe linile de demarcatie (nu stiu cum o fi posibil!) si ca nu exista granita! Uitasem, suntem in Spatiul Shenghen. Asa ca, nici nu prea iti dai seama cand treci dintr-o tara in alta. Doar marile eoliene te anunta.
Ce am descoperit in Breda? Ca e cam de marimea Albei Iulia (poate ma insel, o sa analizez problema), ca e foarte frumos (are un canal care trece prin centru, cu terase pe marginea lui), ca toata lumea stie unde gasesti „iarba” si ca ti se dau chiar si sfaturi unde e mai buna, ca incaltamintea si imbracamintea sunt mai ieftine decat in Bruxelles si ca bate vantul tare. Ultima chestie nu e chiar grozava, dar cred ca as putea supravietui.
Astept Amsterdamul. Presimt ca nu o sa mai dureze mult. Si chiar intentionez sa invat olandeza. Stiu ca sunteti oripilati, dar merita efortul.
Dragilor, acum 6 luni nici nu visam ca in octombrie o sa ajung in Olanda!!! Deci, intr-adevar, socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ. De data asta s-a aplicat in sens pozitiv.
In continuare, poze!!!

Niste eoliene. Se vad in fata, foarte mici. Poate reusiti sa le distingeti de stalpii de iluminat.

Aceleasi eoliene, putin mai de aproape.

Canalul

Orasul...






Doi ursi simpatici care dormeau intr-o vitrina. Numai buni de luat acasa! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu