luni, 25 octombrie 2010

Internetul

A venit !!! La ora 10 A este sunata de un tip care se recomanda a fi tehnicianul Belgacom si care zice ca o sa urce in 5 minute. Yupy! Cand deschidem usa, ce sa vezi?! Tehnicianul era un pusti de vreo 19 ani. Hmmm, oare e nepotul tehnicianului de drept?! Umbla el putin la priza de telefon, ne spune ca se duce sa verififce cablurile (care sunt bine incuiate la etajul 1) si revine. Intr-adevar, in 30 de minute se intoarce. Dupa alte 10 minute ne spune ca linia e activa si putem instala modemul.
Modemul?! Care modem?! Noi ne incapatanam ca nu ne trebuie un asemenea dispozitiv, ca in Romania nu era necesar, si achizitionam un cablu potrivit pe care incercam sa il convingem sa furnizeze internet la un laptop. Dar, internetul a fost deosebit de recalcitrant si nu a vrut. Iar laptopul necooperant mai cerea si un numar de telefon ca sa stanileasca reteaua.
Dupa incercari repetate si esuate de a accesa site-ul furnizorului pentru a lamuri problema, rugam o prietena care vorbeste foarte bine franceza sa sune si sa afle care e problema. Noua ne era teama ca nu o sa intelegem detaliile. Dupa cateva ore vine si raspunsul, deloc placut auzului. Furnizorul a spus ca avem nevoie de un modem, ca ei nu furnizeaza si ca trebuie neaparat sa fie compatibil ADSL 2.
Asta ne aducea in aceeasi situatie ca si ieri – net piratat! Asa ca hai sa cautam un modem. Bineinteles ca nu am gasit decat 2 in 1, adica si cu router inclus. E, il luam asa...
De fericire, A era gata sa treaca prin pereti numai sa ajunga mai repede acasa. Pana la urma reusim sa evitam obiectele dure si ajungem in apartament cu minunatia.
Acum hai sa il instalam. Mai intai analizam care din cele trei dispozitive competente denumite generic laptop poate suporta o asa revolutie tehnica si ajungem la concluzia ca doar unul e potrivit – al meu. De ce?! Pai al lui MC nu are CD-rom, iar al lui A are butonul de on/off pt wireless inactiv.
Buun! Cautam un loc care sa ne asigure acces la curent electric si la priza de Internet si decidem ca holul e cea mai buna varianta. Deci, eu tineam modemul in brate, MC laptopul si A instructiunile si in cam 30 de minute reusim sa il setam si sa stabilim o retea. Si chiar functioneaza! Pacat ca nu o putem parola inca pentru ca mai avem de rezolvat niste mici detalii tehnice.
Deci, trei laptopuri fericite impart acelasi internet.
P.S. Pe aceasta cale, le multumim vecinilor care ne-au tolerat pe retelele lor. Pacat ca habar nu au de existenta blogului... A, noi nu vom tolera intrusi!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu