sâmbătă, 9 octombrie 2010

Ce gasesti si ce nu gasesti in Belgia/Bruxelles

In afara de ibric (chestie care ma macina!!!), nu gasesti caini vagabonzi (dar nici din aia cu colaci in coada!), tantari, gunoaie in parcuri (cate unul, rar, ca doar sunt si imigranti in zona!). Si ce nu am gasit eu inca – belgieni... Adica am cunoscut multi oameni intr-o saptamana, dar niciunul nu era pe aici de la nastere!
Magazinele din marile lanturi sunt inchise duminica. Abia de curand Carrefour Express a decis ca unele magazine de cartier sa aiba program 3 ore. Dar, arabii au deschis. Ei inchid lunea sau miercurea.
Daca vrei legume si fructe de la producatori locali, nu te duci la piata! Sunt tot de import si produse pe banda... Cica pe la magazinele bio gasesti sau exista posibilitatea de a te inscrie intr-un program si primesti o data pe luna cate un cos cu produse de sezon care costa 12 euro.
Daca vrei sa fumezi „iarba”, dai o fuga pana la Amsterdam si o procuri! Oricum, fumul miroase naspa. Nici nu vreau sa ma gandesc cum e la gust!  
Cand iti iei initial permisul de conducere aici, nu ai voie sa conduci dupa 10 seara. Dar, permisele romanesti sunt valabile. Poti sa il preschimbi cu unul belgian daca vrei, care este o foaie de hartie valabila tot restul vietii tale.
Majoritatea strainilor din Bruxelles prefera sa isi pastreze masinile inmatriculate in tara lor de bastina deoarece taxele, impozitele si asigurarile sunt mai putin costisitoare. Se pare ca in Belgia statul ia mai mult decat in alte parti. Si cu toate astea nu au reusit sa reduca migratia. Din contra!
Nu gasesti oameni imbracati bine! Parca sunt toti daltonisti si poate chiar orbi, ca ai impresia ca au deschis dulapul si au pus mana pe ce au gasit. Hmmm, sper sa nu ajung asa!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu