luni, 24 ianuarie 2011

Despre muzica

In ultima vreme am reinceput sa ascult muzica. Ba mai imi amintesc ce imi placea in „tinerete”, ba mai descopar una, alta pe Facebook... Oricum, am revenit la obiceiuri sanatoase. Asta din punct de vedere psihologic, ca ORL-istic sigur nu. Castile de la telefon bine indesate in urechi nu sunt sanatoase sigur.
Placerea pentru muzica se manifesta cam ciudat la mine. Adica, daca imi cade cu tronc o melodie (nu e dureros, de obicei), pai o ascult pana o invat pe dinafara. Din istoria recenta (ultimele 2 luni) pot enumera Kiss – I was made for loving you (superbe versuri), Eminem – I am not afraid si, bineinteles, Madonna – Give it to me (preferata mea). Toate ascultate la maxim, ca alt fel nu se poate! Cred ca eu o iau razna, in loc sa ma linistesc odata cu inaintarea in varsta. Asa-i cu psihologii astia, au stoluri la mansarda...
De cand am mai mult timp pentru asemenea „prostii”, am descoperit si noutati cum ar fi Melody Gardot, Caro Emerald si Jazzamor. Noutati pentru mine, ca lumea le cunoaste mai de mult... Oricum, sunt buni si prietenii la ceva, te mai ajuta sa iti imbogatesti cultura muzicala. Imi amintesc de liceu, cand toata ziua mi-o petreceam cu radioul pornit si orice faceam (invatam, mancam, dormeam), muzica era acolo. Aveam o cultura muzicala beton! Dar pe atunci nu imi placeau 4 non Blondes, Metallica sau Kiss.
In general, am gusturi eclectice in materie de muzica. De la muzica de club care iti zguduie creierii pe o frecventa care nu are nicio legatura cu arta, pana la muzica clasica trec prin toate genurile. Depinde de starea mea... Daca sunt pe curba descendenta, prefer rock-ul cel mai rau ca sa imi dea un sut sa ma aduca pe calea cea buna.
Ieri dimineata, bantuind pe Facebook (nenorocita retea de socializare!) am dat peste Havasi Balázs. Teoretic e cel mai rapid pianist din lume. Nu stiu daca e asa, dar mie imi place muzica lui. Recunosc ca e putin comerciala, iar A (expertul in pian din casa noastra) zice ca e numai buna pentru muzica de film. Da, dar eu cand o ascult ma simt ca si cum as fi indragostita. Ciudat, nu?! Oricum, azi toata ziua numai asta am facut: am luat la rand tot ce am gasit pe YouTube. Cred ca as putea sa o si reproduc la pian (ha ha ha). Problema a intervenit cand am incercat sa piratez albumele sus-numitului. Vuze/Azureus a fost total necooperant! Nimic! Am zis ca o fi un semn ca e cazul sa ma europenizez de tot si sa le cumpar. Si dai si cauta! Si lupta, si dai! Nimic in mediul virtual pentru Belgia! Pai si eu ce fac?! Rog pe cineva sa mi le ia din Ungaria si sa mi le trimita?! Tot o sa pun eu mana pe ele... Ce mi se pare si mai ciudat e faptul ca ultimul album se gaseste mai ales pe iTune, daca nu chiar exclusiv, ca inca nu m-am lamurit. Adica trebuie sa am neaparat un dispozitiv care se cheama cu „i” ca sa pot asculta niste muzica?!
Gata, acum plec la munci ca sa fac bani sa imi iau CD-uri...

2 comentarii:

  1. Eu, care am mai multa experienta (ce fel suna), nu am reusit sa ma linistesc, odata cu inaintarea in varsta.
    Recunosc ,eu prefer muzica Rock si in mod special baladele rock...dar nu inchid, daca aud un alt gen de muzica !

    RăspundețiȘtergere
  2. Bine ca iti place muzica, felul nu prea conteaza.

    RăspundețiȘtergere