marți, 10 mai 2011

Rubrica noua

As putea sa scriu doua randuri despre ce va urma, dar nu as fi eu daca nu m-as dezlantui putin si nu as umple de bazaconii macar o jumatate de pagina. Asa ca, asezati-va comod si primiti criticile mele. Ca doar nu credeti ca m-am apucat de o rubrica noua pe blog asa, tam-nisam, ca nu am eu ce sa fac acasa...
Pentru ca multa lume are impresia ca sunt un mic guru in ale resurselor umane de cand lucrez in Belgia ca si headhunter, am primit si diverse rugaminti de a oferi sfaturi la intocmirea unor CV-uri sau in demersurile de cautare a unor joburi. Am incercat si eu sa imi dau cu parerea, dar, uneori, m-am lovit de o incapatanare de nedescris concretizata in fraza „dar in Romania asa se face!”. Pai daca in Romania asa se face, stai nene acolo si gaseste-ti de munca pe masura CV-ului pe care il ai, si nu ma refer la continut ci la forma.
In ultimele 6 luni am vazut cateva sute de CV-uri (nu exagerez!) si pot sa va spun cum le citesc... Dar mai bine nu, ca o sa va deprimati de tot. Mai bine va spun cum sa il faceti ca sa atrageti atentia cand il trimiteti.
Si o sa imi mai dau si cu parerea despre unde si cum ar trebui sa va cautati de munca daca vreti sa fugiti in strainatate. Acuma nu zic ca oi fi eu vreun expert, asa ca o sa vorbesc doar din experienta personala si ce vad zi de zi la munca. Puteti sa ma contraziceti, putem sa dezbatem. Netul e al nostru...
Aaa, postarile pe tema asta le veti gasi cu tag-ul „HR”. Spor la citit si sper sa va fie de folos.
Si inca ceva: probabil o sa mai initiez o rubrica cu incercarile mele literare, pur fictionale. Ca sa fac totul mai usor de gasit, o sa umblu putin pe la tags-uri si design, asa ca in urmatoarele zile s-ar putea sa fie cam dezordine pe blog...  Dar, cum eu sunt o fiinta organizata nevoie mare, o sa o scot eu la capat pana la urma!

3 comentarii:

  1. Sunt cu ochii pe blog ,fireste, ca sa-mi insusesc sfaturile unui specialist, in resurse umane si sa inteleg si eu cum gandeste, cel care primeste CV-ul !:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ceva îmi scapă: primesc pe Toate Blogurile un mesaj de la Colonelu' cum că ai nevoie de promovare pentru un proiect. Încerc să dau clic pe link-ul din mesaj şi nu mă duce nicăieri. Ţi-am scris un mesaj în caseta care apare pe pagina TB, dar nu îl regăsesc. Formatul paginii TB s-a schimbat şi a dispărut butonul cu care îţi puteam trimite un mesaj. La naiba cu toate formatele şi link-urile şi butoanele şi... Aşa că recurg la această formulă. Despre ce proiect e vorba?

    RăspundețiȘtergere
  3. @Florentin: cred ca tu ai cea mai mare nevoie. :))) multumesc ca esti cu ochii pe blog "ca pe butelie".

    RăspundețiȘtergere