duminică, 10 aprilie 2011

Prima mea primavara in Bruxelles

Dupa cateva luni ciudate de pseudo-iarna cu ploi tomnatice, primavara a decis sa descinda si in orasul nostru. Mai timid la inceput, adica acum vreo doua-trei saptamani, dar in forta in ultimele zile. Prezenta aproape constanta si continuua a soarelui mi-a readus ideile crete in minte si m-a facut sa imi spun zilnic ca viata e frumoasa. Bine, eu cred asta tot timpul, dar cand e soare parca sentimentul e si mai puternic.
E o placere sa iesi din casa si sa vezi magnolii inflorite, copacii de toate „natiile” imbracati colorat, ca de primavara. E o sarbatoare a culorilor si a vazului. Iar pentru o persoana vizuala si careia ii plac culorile, e ca si cum ar fi sarbatoare in fiecare zi. Mi-e teama ca nu pot sa exprim exact ce simt... Si sentimentele mele nu se reduc numai la placerea vazului, ci sunt mult mai profunde. In momente ca astea pot sa trec mult mai usor peste situatii stresante (deceptii, probleme la serviciu etc.). Adica nimic nu mai conteaza in afara de frumusetea naturii din jurul meu. Si aceasta stare ma tine atata vreme cat e soare. Indur si geruri cumplite daca vad razele soarelui!
Dar, acum e primavara! Sa revenim la ea, mai ales ca e prima petrecuta in Bruxelles... Pentru ca Foreca mi-a tot aratat ca o sa fie un week-end frumos, am planuit o descindere in parcurile bruxelleze pentru o sedinta foto de inceput de primavara. Asa ca am adunat gasca de romani expatriati (4 la numar!) si am pornit-o la pas. A fost o zi minunata cu temperaturi de circa 20 grade Celsius care ne-au permis sa umblam in tricouri, sa ne tolanim pe iarba si sa mancam inghetata (pepene, speculos si zmeura – yammy!!!).
Dupa ce am terminat cu primul parc, am avut noi o intentie neortodoxa de a ne duce la o terasa. Dar am dat peste un supermarket deschis si situat exact in fata altui parc si am decis ca un picnic e de o mie de ori mai bun. Asa ca, inarmati cu suc si bere am poposit la iarba verde (din nou!) si ne-am uitat la Nat Geo Wild live. Adica ne-am trantit pe iarba, langa un lac artificial si ne-am amuzat de pasarile care isi aveau domiciliul in zona. Demne de pomenit aici sunt mofturile facute de o pasare femela dintr-o specie neidentificata, care clocea linistita si care a respins in mod repetat ambalajul galben de biscuiti adus de mascul si pus in cuib. Aproape au ajuns la violenta domestica!!! A, si sa nu uitam de mama gasca care isi pazea bobocii cu foarte mare grija.
Pe tot parcursul plimbarii ochii nostri au vazut muuulte lalele. De toate culorile, marimile si soiurile. Extraordinare! Mai ales ca sunt florile mele preferate. Pozele de mai jos sunt graitoare.






Si ca sa vedeti cat de tare ma afecteaza primavara, azi m-am imbracat in rochie! Daca ma cunoasteti de ceva vreme, sigur stiti ca nu e un obiect vestimentar gasit frecvent in garderoba mea. Si ca imi trebuie ocazii cu adevarat speciale sa port asa ceva (nici in tineretele mele, la intalniri romantice, nu faceam concesii). Dar uite ca azi am facut-o si cred ca ar trebui sa incerc mai des. Deci week-endul viitor pornim la shopping de rochii si ciorapi colorati nebuneste. Ca doar la pantofi verzi si ghete albastre, ciorapi portocalii si rosii trebuie!
Gata cu vorbaria, sa incheiem apoteotic cu niste poze cu mine (albumul complet pe Facebook :D).



2 comentarii:

  1. Ce iti este si cu "Primaria" din Bruxelles ,se chinuie sa planteze lalele,sa faca curat ,sa vina la noi intr-un schimb de experienta ,sa invete si ei cum se "administreaza" un oras :)
    Lasand ironia in urma ,sunt superbe lalelele.

    RăspundețiȘtergere