luni, 13 iunie 2011

Indemn la creativitate

Doamnelor, domnisoarelor si domnilor, iar fac reclama. De data aceasta la doua concursuri tare diferite ca si registru, dar cu un numitor comun: premiaza creativitatea. Si cum chiar cred ca in zilele noastre punem prea putin accent pe dezvolatrea acestei trasaturi de personalitate, ma gandesc ca macar stimulentele oferite de premiile puse in joc ne mai pote scoate din starea de letargie mentala in care ne complacem.
Sa incepem cu primul concurs, initiat de doua fete cucuiete care detin un blog foarte fashion. Competitia se adreseaza „cotofenelor” detinatoare de muuuuulte bijuterii, accesorii tipic muieresti in cantitati industriale. Ca sa nu ne mai lungim: daca aveti ceva sisteme ingenioase de depozitat bijuterii, aista-i locul potrivit ca sa va masurati creativitatea.
Domnii si/sau consortii nu ar trebui sa se simta exclusi. De ce?! Pai tare am eu o impresie ca unele dintre noi ii exploatam intens tipand ca vrem nu stiu ce constructie califragilistica care sa adaposteasca investitiile facute tot din banii lor, asa ca ideile crete in ale tamplariei probabil le apartin si lor.
Asadar si prin urmare, echipa SMLXL va asteapta cu poze reprezentative pentru creatiile voastre.
Al doilea concurs se crede mai destept (nu ca pentru primul nu ar fi nevoie de vaste cunostine matematice) si propune un exercitiu literar. Vestitul TextConstruct (la cat v-am batut la cap cu el, sigur il cunoasteti deja) a decis ca e momentul sa incurajeze tinerii scriitori romani. Ce alta metoda mai buna decat organizarea unui concurs national?! Pacat ca nu au obtinut sponsorizari mai serioase... Tipic romanesc, toata lumea crede ca e o idee buna, dar nu sunt dispusi sa si contribuie cu ceva bani. Asa ca premiile nu foarte impresionante provin din autofinantare.
Partenerii sunt destul de cunoscuti, dupa cum se poate vedea pe site-ul oficial (inca nedefinitivat, ca mai este pana la data de debut). Juriul e compus din oameni de vaza cu (vasta) experienta in domenii conexe scrierilor de fictiune: profesori universitari, scriitori etc. Pentru claritate si eliminarea oricaror confuzii, concursul se numeste Concursul National de Poezie si Proza Scurta de Fictiune "TextConstruct". Poate, daca strange un numar semnificativ de participanti, la anul o sa aiba premii mai maricele si sponsori pe masura. 
Cam atat am avut eu de spus. Daca sunteti interesati, nu ezitati. Oricum, raspanditi vestea!

4 comentarii:

  1. Mirona multumim de reclama. Si speram sa iti urmeze lumea indemnul si sa isi scoata creativitatea de la naftalina.
    In alta ordine de idei, cand se mai linistesc apele ( pentru noi) o sa revin sa pove un pic despre Bruxelles:). Intre timp keep up the good writing.:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu placere! Si eu sper sa vedem ceva minti dezmortite. Iar cu scrisul, timp sa fie cand ma paleste inspiratia. :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Ok, o răspândim!
    De participat... ne mai gândim. Ne cam strânge timpul pe la cusături. :D

    RăspundețiȘtergere
  4. @silavaracald: nu ai voie sa participi la concursul literar, ca sigur iei premiul! :))) asa ca, pune-te pe traforaj sa iti faci cutie de bijuterii. :D

    RăspundețiȘtergere