vineri, 4 martie 2011

D’ale Feisbucului si alte prostioare internautice

Am fost blocata pe Feisbuc!!! Eu, care nici macar nu il iubesc prea tare! Cred ca asta e socul anului! Motivul: am trimis mai mult de 10 mesaje la oameni pe care nu ii aveam in lista de prieteni. Total adevarat, dar „ieczasta o explicatie!”. Incercam si eu sa ajut la organizarea intalnirii de 10 ani a Promotiei 2001 HCC si am vrut sa trimit mesaje la toti participantii sa intre pe pagina evenimentului si sa voteze o data in care sa ne reunim. Dar credeti ca ii pasa vreunuia din capetele luminate (a se citi servere uriase si impersonale!) care pazesc Feisbucul de abuzuri?! Oricum, nici cand am primit eu invitatii de la tot felul de ciudati de care nu am auzit in viata mea nu le-a pasat. Si uite asa, eu am fost blocata pe Feisbuc. Nu pot decat sa chat-uiesc si sa postez, dar prietenii ma asigura ca restrictia o sa fie ridicata in 24 de ore. Poate ca da, poate ca nu...
Tot apropo de Feisbuc (refuz sa ii mai scriu numele corect! cel putin o perioada...) vreau sa va arat poza de mai jos. Aceasta mareata realizare a artei publicitare moderne reprezinta o reclama la una din retelele de telefonie mobila care bantuie spatiul radio belgian. Mesajul e destul de simplu: a spune  „imi place” pe Feisbuc e o dovada mareata si clara de prietenie! Serios?! Sa inteleg ca cei care au cate o mie si ceva de persoane in lista lor de „prieteni” si apasa „like” la tot felul de poze si filmulete chiar ii cunosc personal pe toti? Nu mai intreb daca sunt intr-adevar prieteni cu toate cele o mie si... de persoane.

Si acum sa trecem la celalalte prostioare internautice si sa incepem cu eRepublik. Pe cand cochetam cu ideea de a imi baga si eu nasul sa vad despre ce e vorba, a izbucnit un mare scandal in lumea lor, un mic scandal in lumea noastra. Problema: unii jucatori acuza administratorii ca ii incurajeaza pe altii sa triseze. In consecinta, unele e-state au decis sa opreasca razboaiele si au semnat o petitie comuna. Administratorii au inceput sa stearga articolele referitoare la aceste opinii si au incalcat astfel dreptul la libera exprimare. Parerea mea: m-a pufnit rasul! De ce?! Pentru ca daca intr-adevar administratorii incurajeaza trisatul, cineva ar trebui sa le spuna ca nu e nevoie. Din moment ce jucatorii sunt oameni, e destul de interesant deja pentru ca e in natura noastra sa ne sabotam reciproc. Nici macar intr-un joc virtual oamenii nu au reusit sa mentina o lume fara razboaie!!! Asa ca administratorii nu ar mai trebui sa isi consume energiile incercand sa faca jocul mai interesant. Incalcarea dreptului la libera exprimare chiar nu a fost o miscare inteligenta!
O alta stupiditate de acelasi calibru se intalneste acum pe unul din serverele romanesti de Travian. Mai multe aliante au inceput sa se razboiasca, jucatorii se ataca intre ei fara sa inteleaga prea bine de ce, liderii de aliante trimit mesaje contradictorii care tebaga complet in ceata daca le citesti. Cauza?! Dupa parerea psihologului de balta din mine, toate astea sunt cauzate de faptul ca orgoliile unora, bine reprimate in viata reala, rabufnesc in mediul virtual unde nu ii poate contracara nimeni pe viu. Si uite asa, muritorii de rand care joaca un joc stupid pentru amuzament, au de suferit si trebuie sa indure mesajele si clevetirile unora care nu au o viata in afara calculatorului!
Na, acum ca mi-am varsat ofurile, ma duc sa imi maresc lista de Feisbuc pana la 5000 de prieteni, sa complotez putin pe Travian si sa pornesc un razboi in eRepublik ca sa imi ostoiesc orgoliul si frustrarile care se revarsa. Sau mai bine ma duc sa imi traiesc viata reala, adica sa beau un ceai cu colegul de apartament, sa ma pregatesc pentru seminarul la care o sa particip maine si sa ma uit la un film dragut! Oare ce sa aleg?!

3 comentarii:

  1. Eu pe "Feisbuc" am "256 de prieteni " deci sunt "micut."Bine ca nu sunt pasionat de jocuri.Haa...ha !!:))

    Un film pe care l-am revazut de curand ,cu mare placere,ti-l recomand.Daca nu cumva l-ai vazut?
    Inglorious Basterds - regizat de Tarantino

    RăspundețiȘtergere
  2. Cum?! Esti pe Feisbuc si io nu te am in lista?! :)))

    Apropo de film, nu l-am vazut pentru ca imi ia foarte mult timp sa ma decid sa vad ceva al carui subiect are legatura cu razboiul. Dar o sa incerc...

    RăspundețiȘtergere
  3. Upss!!!pai daca nu ai cautat...:)))

    RăspundețiȘtergere