joi, 3 februarie 2011

Viata de femeie

Desi in ultima perioada normele sociale care tin de aspectul fizic tind sa aiba o din ce in ce mai mare pondere si in viata exemplarelor masculine ale planetei, femeile sunt cele care in societatea contemporana trebuie sa indure multe lucruri ca sa fie pe placul barbatilor. Aici unii dintre voi probabil o sa ma contrazica, argumentand ca normele ni le facem singure si ne tinem de ele tocmai pentru ca incercam din rasputeri sa iesim in evidenta fata de surate. Asa o fi, nu contrazic pe nimeni si nici nu incerc sa caut originile unor obiceiuri. Vreau doar sa le expun.
Sa incepem cu pilozitatea corporala. Domnilor, aveti idee cat de dureros e procesul de smulgere? Un fost coleg de facultate, vazand strambaturile noastre la contactul cu epilatorul, ne-a catalogat plangacioase si a decis ca vrea sa incerce si sa ne arate de ce barbatii sunt sexul tare. Tipatul lui suav cand fiara metalica i-a luat in stapanire un centrimetru patrat de par de pe mana a fost auzit pe tot palierul. Ciudat este ca parul pe un mascul e ceva viril si cateva firisoare pe o femeie sunt... dezgustatoare, ca sa citez un alt fost coleg de facultate. Pai daca ne-am nascut cu el?! Ne-am nascut si cu par in cap si nu vreti sa ni-l epilam! In ultima perioada au mai inceput si unii barbati (aka metrosexsuali) sa se mai epileze. Asa, sa vedeti si voi cum e!
Paranteza pentru intelectualii care citesc: stiu ca obiceiurile cu epilatul difera mult pe Glob, dar eu incerc sa parodiez putin societatea „civilizata” in care traim si care incurajeaza egalitatea intre sexe.
Tot in capitolul exterminarea firelor de par in plus se incadreaza si pensatul. Aici e mai dificila sarcina. Daca nu ai un ochi de artist si o mana sigura, mai bine te duci la cosmetica. Ca daca nu risti sa ai o spranceana mai groasa sau cu alta forma decat cealalta. Oricum, migalos si putin cam dureros si acest procedeu de tortura adoptat de femeia moderna ca sa faca pe plac masculului si mai modern.
Continuam cu „freza”. O tunsoare scurta e comoda (am avut foarte multi ani), dar nu e catalogata drept feminina. Daca vrei o claie lunga, ai de munca! Pentru ca sunt foarte rare cazurile cand, de la mama natura, parul e drept sau cret cu adevarat. Si atunci sa vezi chin! Daca il vrei drept, iti trebuie un uscator cu perie, o placa, un sampon si un balsam special si vreo 2 ore ca sa il faci „lins”. Daca il vrei cret, treci pe la coafor, fa un permanent, intretine-l cu spuma etc. Oricum ar fi, tot cere timp. Si credeti-ma, e destul de plictisitor sa stai 40 de minute sa iti usuci parul!
Urmeaza boiala, sau machiajul in limbaj uzual. Aici depinde de fiecare femeie in parte, dar procesul poate dura si jumatate de ora pe zi. Trebuie sa ai grija la nuante, sa aplici produsele intr-o anumita ordine, sa ai grija sa nu iti tremure mana... Distractie pana la ultima tusa! La acest capitol nu pot sa exprim prea multe idei pentru ca nu prea practic. Doar la intalniri de afaceri... (ha ha ha) Cred ca, de dragul scrisului, ar trebui sa imi impun sa ma machiez zi de zi timp de o luna sa vad cum e. Dar, sincer, nu cred ca as avea rabdare sa o fac.
Ultimul punct pe ordinea de zi e cel legat de haine. Dragii mei, eu nu cred ca voi va dati seama cat de greu e sa iti alegi o tinuta. Motivele dilemelor existentiale care ne bantuie diminitetile si ne macina sufletele sunt complexe. De la nevoia de a arata bine pentru masculul de langa noi sau pentru a starnii invidia suratelor mai putin noroacoase, pana la indecizia asupra a ceea ce vrei sa transmiti cand te intalnesti cu cineva, putem trece prin toate categoriile de variabile. Toate aceste indecizii provoaca dureri aproape fizice in cazul nostru si ne consuma neuronii, oricum pretiosi ca trebuie sa faca multi-tasking in fiecare zi. De asemenea, suferinta provoaca si exponatele din vitrinele magazinelor si dorinta noastra de a le avea pe toate, contrara evidentei din portmoneu.
Vedeti cata suferinta e in viata unei femei?! Si mai apareti si voi in peisaj sa ne faceti viata si mai grea...

2 comentarii: